Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Procurorii sătmăreni sunt „eroi în viaţă”, potrivit şefului lor
Florin Răchitan  - Joi, 31 Ianuarie 2013

Pentru a-şi exprima sprijinul faţă de colegii săi sătmăreni, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Aurel Mascaş, a participat joi la conferinţa de presă în care a prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, şi purtătoarea de cuvânt a instituţiei, procuror Gabriela Pop, au prezentat bilanţul activităţii pe anul 2012.

Aurel Mascaş şi-a numit colegii „eroi în viaţă” subliniind eficienţa activităţii lor, desfăşurată în condiţii foarte grele.

 

Marinela Pop a precizat că, în cursul anului trecut, Parchetul sătmărean a funcţionat cu doar trei procurori din cei 12 prevăzuţi în schema de funcţii şi nici în anul acesta nu sunt şanse să aibă colegi noi.

 

Cu toate acestea, având în vedere şi volumul de activitate considerat a fi „fără precedent”, indicatorii de calitate au fost foarte buni

 

În cursul anului trecut, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare și unitățile din subordine au soluționat un număr 8.349 de dosare, din care 799 cu rechizitoriu, în 2.144 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală, iar în 1.890 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală și aplicarea unei sancțiuni administrative. Neînceperea urmăririi penale s-a dispus într-un număr de 5.224 cauze.

 

Au fost trimiși în judecată 854 de inculpați, numărul acestora fiind mai mare cu 36,2% față de 2011, din care 107 în stare de arest preventiv. Procurorii au soluționat 8 cazuri de omor, 40 de cazuri de ucidere din culpă, 19 de viol, 48 acte sexuale cu minori, 2.920 de furturi, 55 tâlhării, 20 infracțiuni de corupție şi 19 infracțiuni contra autorității, din care 9 de ultraj.

2045 vizite
Distribuie pe